Bungsu Bandung Talak Tilu

Mana nyeri nyeri nyeri teuing
Ceurik ati di tambelarkeun
Henteu beunang ku disabaranAduh alah ieung
Tega teh teuing

Indit sore kurunyungna subuh
Abdi tunduh mukakeun tulak
Batin nyeri ceurik sorangan
Aduh alah ieung
Tega teh teuing

Nyeri-nyeri-nyeri moal beunang diubaran
Kajeun tutumpuran paeh ge teu panasaran
Meungpeung ngora keneh
Meungpeung urang can batianPek geura serahkeun
Talak tilu sakalian

Henteu butuh lalaki curaling
Boga rasa sok ieu aing
Henteu robah teu eling-eling
Aduh alah ieung
Tega teh teuing
...
( Terima kasih untuk Bp. Eka Subyantara atas koreksinya )




* kalau ada salah kata atau salah ketik mohon koreksinya - terima kasih

[ Lirik Lagu Bungsu Bandung Talak Tilu  - Lagu Daerah Jawa Barat, ada di http://liriknusantara.blogspot.com/2012/08/bungsu-bandung-talak-tilu.html ]

2 comments:

  1. Tertulis:
    Ceurik ati di tambelakan
    Henteu benang ku disabaran
    Harusnya:
    Ceurik ati di tambelarkeun
    Henteu beunang ku disabaran
    Artinya:
    Tangis hati diabaikan
    tak bisa disabari

    Tertulis:
    Indit sore tulunyungna subuh
    Harusnya:
    Indit sore kurunyungna subuh
    Artinya:
    Pergi sore datangnya subuh

    Tertulis:
    Batin nyeuri ceurik sorangan
    Harusnya:
    Batin nyeri ceurik sorangan
    Artinya:
    Batin sakit nagis sendiri

    Tertulis:
    Nyeri-nyeri moal benang di ubaran
    Kajen tutumpuran paeh ge teu panasaran
    Mempeng ngora keneh
    Mempeng urang can batian
    Harusnya:
    Nyeri-nyeri-nyeri moal beunang diubaran
    Kajeun tutumpuran paeh ge teu panasaran
    Meungpeung ngora keneh
    Meungpeung urang can batian
    Artinya:
    Sakit sakit sakit takan bisa diobati
    Biar mati-matian matipun tak penasaran
    mumpung masih muda
    mumpung kita belum beranak

    Tertulis:
    Boga rasa asa ieu aing
    Harusnya:
    Boga rasa sok ieu aing
    Artinya:
    Punya rasa inilah gue (arogan)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hadeuh... maning-maning pak eka, hatur nuhun loh

      Delete